Online nascholing Antistolling
Een online nascholing voor apothekersassistenten die theorie, dagelijkse praktijk en patiëntencommunicatie combineert. Dat is de basisfilosofie van de nieuwe nascholingen voor apothekersassistenten die het Centrum voor Patiënt en Geneesmiddel vanaf nu gaat organiseren.
Apothekersassistenten hebben een belangrijke rol om mensen te ondersteunen bij het goed geneesmiddelengebruik. Dit vraagt om kennis van geneesmiddelen, toepassing van deze kennis in de praktijk en de juiste communicatie met de patiënt. Het Centrum voor Patiënt en Geneesmiddel is een stichting die zorgmedewerkers wil ondersteunen om goed geneesmiddelengebruik door patiënten te bevorderen. Vandaar dat zij deze opleiding voor apothekersassistenten organiseert.
Het programma ziet er als volgt uit:
Antistolling: van theorie naar praktijk
Een antistollingsmiddel is risicovolle medicatie. Geef je te veel dan heb je kans op bloedingen. En bij een te lage dosis is er kans op trombose. Kortom, een goede begeleiding van patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken is essentieel. En toch gaat het nog te vaak mis. Mensen krijgen een te hoge dosis, die niet is afgesteld op de nierfunctie van de patiënt.
Daarnaast zijn mensen nog geregeld therapieontrouw, wordt er gestopt of te lang doorbehandeld. Kortom, er is hier nog behoorlijk wat te verbeteren. De apotheek, en zeker de apothekersassistent, kan hierbij (in samenwerking met andere zorgverleners) een belangrijke rol spelen. Dit vraagt wel voldoende achtergrondkennis en praktische vaardigheden. Gedurende drie webinars zal het Centrum voor Patiënt en Geneesmiddel je deze kennis en vaardigheden aandragen zodat je straks nog beter in staat bent om patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken, goede farmaceutische zorg te verlenen.
Leerdoelen
- Na deze webinars ken je de fysiologie van het stollingsproces, de werking en bijwerkingen van de verschillende middelen die worden toegepast als antistolling en de aandoeningen waarvoor deze middelen worden toegepast.
- Na deze webinars weet je welke geneesmiddelgerelateerde problemen zich kunnen voordoen op farmacologisch gebied, zowel bij juist als onjuist gebruik van antistollingsmiddelen door de patiënt.
- Na deze webinars kun je deze de opgedane inhoudelijke kennis en communicatieve vaardigheden, toepassen in de praktijk.
Accreditatie
Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd voor apothekersassistenten.
Kosten
Deelnamekosten per thema zijn € 75,00.
Inschrijving
Je kunt je aanmelden voor deze nascholing door een mail te sturen naar:
info@patientengeneesmiddel.nl
Vermeld daarbij de volgende gegevens:
Naam
Adres
Woonplaats
Mailadres
KABIZ registratienummer
Datum
Data voor deze nascholing volgen